ARM Research Blog

Stelios’ research blog

Αποκλειστικό: Η πρόταση Γιακουμάτου για την αξιοποίηση της αρχαιολογικής κληρονομιάς αναλυτικά

with one comment

Αίσθηση και ρίγη ενθουσιασμού προκάλεσε η πρόταση σημαντικού πολιτικού παράγοντα της β’ Αθηνών σχετικά με την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της χώρας.

Μετά από συστηματική μελέτη, στατιστικές αναλύσεις επισκεψιμότητας και αξιοποίηση σημαντικού μέρους του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που σχετίζεται με την πολιτιστική διαχείριση -και τα τελευταία χρόνια βγαίνει αθρόα από τα ελληνικά πανεπιστήμια επανδρώνοντας τα hondos centre- ο γνωστός, για την περίφημη δουλειά του «ξεκάθαρα και ασυμβίβαστα» στην καταπολέμηση της μίζας, πολιτικός έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της μελέτης. H μελέτη εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Άνω Παναγιάς από τις 08.01.2012 (το πρωί) μέχρι τις 08.01.2012 (το βραδάκι) και προβλέπει ότι οι αρχαιολογικοί χώροι θα νοικιάζονται στους ιδιώτες για σουαρέ, κινέζικους πανηγυρισμούς πρωτοχρονιάς, βαφτίσεις, συλλογική παρακολούθηση champions league και λοιπές εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Οι εργασίες εγκατάστασης mini-golf στη βόρεια πτέρυγα των Προπυλαίων της Ακρόπολης

Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνονται αποτελεσματικά πολλαπλοί στόχοι: Αρχικά αξιοποιούνται όλα αυτά τα περιφραγμένα οικόπεδα-φιλέτα και λαμβάνεται ένα σταθερό ενοίκιο. Επίσης, καθίσταται μη απαραίτητο όλο αυτό το προσωπικό που ασχολείται με καταγραφές, μελέτες, αποκαταστάσεις, έλεγχο εισιτηρίων, καθαριότητα και λοιπές δευτερεύουσες δουλειές. Την ευθύνη θα έχουν πλέον οι ενοικιαστές, όπου και θα επιβλέπουν οποιαδήποτε οικοδομική εργασία εντός του χώρου (χτίσιμο ψευδοροφής ξέσκεπου μνημείου-εκκλησίας, σοβάτισμα μαρμάρου, σοβατεπί και κρυφοί φωτισμοί, εγκατάσταση πλακακίου, υδραυλικά-συντριβανάκια-wc-βόθροι κ.λπ.) απελευθερώνοντας το Υπουργείο και από αυτόν τον μπελά αλλά και από  τις διάφορες κοστοβόρες επιτροπές.

Σχετικά μάλιστα με την Ακρόπολη, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει επιχειρηματίας από το Μπουρνάζι για τη μετατροπή του παλιού μουσείου Ακρόπολης σε σούπερ-φανταστική καφετερία (στο ι ο τόνος) με σπεσιαλιτέ φραπεδιά και γκουρμέ σουβλάκι ή οποία θα έχει και χώρο για παιδικά πάρτυ. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο πρίγκηπας ΑλΓιαΧαμπίμπι έχει ήδη προτείνει επιχειρηματικό σχέδιο για γήπεδο beach volley στο χώρο του Αρχαίου Ναού στην Ακρόπολη, ανάμεσα σε Παρθενώνα και Ερεχθείο (μετά από κατάλληλες διαμορφώσεις) και τσίρκο ψύλλων στο εσωτερικό του ναού της Αθηνάς Νίκης, στο οποίο έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης. Τέλος, ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες εγκατάστασης mini-golf στη βόρεια πτέρυγα των Προπυλαίων, που μαζί με τη λειτουργία εγκαταστάσεων κρυφτού-κυνηγητού-αμπάριζας στη Νότια κλιτύ, θα μετατρέψουν την Ακρόπολη σε ένα must προορισμό για τους λιλιπούτειους επισκέπτες.

Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρίγκηπας Παύλος του ΥΠΠΟΤ έχει έρθει σε επαφή με εκτροφείς σκουμπριού και σύντομα πρόκειται να εγκατασταθούν δεξαμενές σε όλα τα πηγάδια Αρχαίας και Ρωμαϊκής αγοράς. Το σκουμπρί θα είναι βιολογικό.

Οι φήμες ότι θα ξηλωθεί το μονοπάτι Πικιώνη γιατί θα προκαλεί προβλήματα στα τζίπ που θα φτάνουν ως το πλάτωμα της Ακρόπολης ελέγχονται ως κακεντρεχείς.

Δείτε σχετικά:

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231145024

http://giakoumatos.gr/site/

Οι λειτουργικές εγκαταστάσεις κρυφτού στη Νότια Κλιτύ της Ακρόπολης

Πλάτωμα θέασης γηπέδου beach volley. Στο βάθος, γνωστό μνημείο της αρχαιότητας (από Π. με 10 γράμματα).

Written by Stelios Lekakis

January 9, 2012 at 5:42 pm

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. MΠΡΑΒΟ, πολύ καλά τα λές σε αυτόν τον ανεγκέφαλο και τους παρόμοιούς του..

    ALEXIS AIGAIOU

    January 11, 2012 at 4:16 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: